Σεβας Χανουμ
Κωσταντίνος Ρήγος

Η ιέρεια του underground ρεμπέτικου, ο άγνωστος φλογερός της έρωτας με τον Καζαντζίδη, τα άνθη του κακού, η «αμαζόνα» του πάλκου και της ζωής ζωντανεύουν στη σκηνή

Η ηθοποιός Κωνσταντίνα Μιχαήλ που την ενσαρκώνει μοιάζει να έχει φτάσει σε απόλυτη ταύτιση με τη γυναίκα αυτή που πέρασε κάποτε από το μουσικό στερέωμα, συνεργάστηκε με θρύλους του ρεμπέτικου, συνδέθηκε ερωτικά με τον Καζαντζίδη, τραγούδησε στο ίδιο πάλκο με την Μπέλλου και την Πόλυ Πάνου. Η Ελλάδα της πρώτης μεταπολεμικής εποχής, των ρεμπέτηδων και των λαϊκών κέντρων, του μικρόκοσμού τους που αργότερα αποτέλεσε συλλογική μνήμη και εθνική ταυτότητα, της σεξουαλικής καταπίεσης και της μεγάλης περηφάνιας των ανθρώπων που μοχθούσαν για το μεροκάματο.

Τα σκηνοθετικά ευρήματα του Κωνσταντίνου Ρήγου με την κιμωλία και την οριοθέτηση του χώρου όλως περιέργως δίνουν μια μπρεχτικού τύπου θεατρικότητα, ενώ η εκτέλεση από τον δημοσιογράφο-τραγουδιστή Γιάννη Τσεμπερλίδη των τραγουδιών που κάποτε τραγούδησε η Σεβάς με ηλεκτρονική κιθάρα και ροκ ήχο πετυχαίνει μια παράξενη σύνδεση με το σήμερα. .  


    

Συντελεστές
Κείμενο: Γιώργος Χρονάς
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Σκηνογραφία:Κωνσταντίνος Ρήγος, Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Τσεμπερλίδης

Ερμηνεία:

Σεβάς Χανούμ: Κωνσταντίνα Μιχαήλ
Δημοσιογράφος: Γιάννης Τσεμπερλίδης