ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΡΙΤΑ
ΤΟΥ WILLY RUSELL

Έναρξη: ΠΡΕΜΙΕΡΑ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

θέατρο ΠΟΛΗ Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87, Πλ. Βικτωρίας (δίπλα στον ηλεκτ. σταθμό)

Μέρες κ ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη στις 18:00, Πέμπτη στις 19:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 18:00

Τιμές εισιτηρίων:
Εισιτήρια: Κανονικό: 18 € Μειωμένο: 13 € (Έως 18 ετών, φοιτητές και άνω των 65 ετών) Ανέργων: 13 € Πέμπτη και Σάββατο απόγευμα: Γενική είσοδος 15€ Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις
Προπώληση: www.viva.gr

Τηλέφωνο - Κρατήσεις: 211 18 28 900  
 

Η ερωτική κωμωδία «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» ανεβαίνει στο ΠΟΛΗ Θέατρο από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη, στις 14 Φεβρουαρίου 2018. Το βραβευμένο θεατρικό έργο του WillyRussell που αποτέλεσε παγκόσμια επιτυχία στο θέατρο αλλά και στη διάσημη και υποψήφια για Όσκαρ κινηματογραφική του μεταφορά, ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Πόλη σε μια σύγχρονη απόδοση της Λίλιαν Δημητρακοπούλου. Ο Δάνης Κατρανίδης παίζει και σκηνοθετεί και η Παναγιώτα Βλαντή τον επιλέγει ως τον καθηγητή που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα!

Το έργο παρακολουθεί τη σχέση της Ρίτας, μιας νεαρής κομμώτριας από το Λίβερπουλ και του Δρ. Φρανκ Μπράιαντ, ενός καθηγητή Πανεπιστημίου, στη διάρκεια ενός εξαμήνου. Η Ρίτα, δυσαρεστημένη με τη βαρετή καθημερινότητα της δουλειάς της αλλά και την κοινωνική ζωή της, γράφεται στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ο Φρανκ, μεγαλύτερος σε ηλικία και επίτιμος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου, δέχεται να αναλάβει το μάθημα ως ένα συμπλήρωμα στο εισόδημα του.

Η συνάντηση όμως και η γνωριμία τους θα έχει ένα βαθύ αντίκτυπο και στους δύο. Ο Φρανκ θα εντυπωσιαστεί από τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια της Ρίτας και θα αναγκαστεί να επανεξετάσει τις απόψεις του για τη ζωή, ενώ η Ρίτα συνειδητοποιεί ότι η διδασκαλία του Φρανκ της ανοίγει νέους ορίζοντες για μια διαφορετική ζωή που σταδιακά τη γεμίζει αυτοπεποίθηση... Η μοιραία συνάντηση τους θα έχει μια απρόσμενη εξέλιξη και για τους δύο.

Συντελεστές

Κείμενο: Willy Rusell
Σκηνοθεσία: Δάνης Κατρανίδης
Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας, Τότα Πρίτσα
Κοστούμια: Βάσια Τζοτζοπούλου
Φωτισμοί: Σπύρος Ζαχαρής
Μουσική Επιμέλεια – Σύνθεση: Θοδωρής Ξενάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Διονύσης Χριστόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Δάνης Κατρανίδης και Παναγιώτα Βλαντή