ΒΑΤΡΑΠΟΥΝΖΕΛ
του θεάτρου Ρετρό

Η παράσταση 'ΒατΡαπουνζέλ' βασισμένη σε παραμύθια των αδερφών Γκριμ,θα παίζεται για το κοινό, από τις 25 Οκτωβρίου 2015 κάθε Κυριακή στις 15.00 π.μ. στο 'ΠΟΛΗ' και τις καθημερινές για τα σχολεία.

θέατρο ΠΟΛΗ Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87, Πλ. Βικτωρίας (δίπλα στον ηλεκτ. σταθμό)

Τηλέφωνο - Κρατήσεις: 211 18 28 900

Η 'ΒατΡαπουνζέλ' ταξιδεύει στο Βερολίνο!

Η 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ' πιστή στην υπόσχεση της ότι οι μύθοι απ'όλο τον κόσμο μπορούν να συναντηθούν και να δημιουργήσουν φιλίες και δεσμούς, ταξιδεύει στο Βερολίνο, ώστε το θεατρικό έργο 'ΒατΡαπουνζέλ' να γνωρίσει τη γενέτειρα των παραμυθιών του τη Γερμανία.

Μεγαλώνοντας σε ένα μικρό διαμέρισμα της Αθήνας δυό αδελφές ,με την παιδική τους φαντασία να καλπάζει ,καλούνται να φέρουν στα μέτρα τους, τους κόσμους που γεννάει το παιδικό τους μυαλό. Με αφορμή τα γνωστά παραμύθια 'Βασιλιάς Βάτραχος' και 'Ραπουνζέλ' και με υλικά την παιδικότητα τους αλλά και ό,τι μπορούν να ξετρυπώσουν από την μικρή αποθήκη του σπιτιού τους ξεκινάνε να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να παίζουν! Αυτό που καμία τους όμως δεν μπορεί να φανταστεί είναι το πόσο πιο κοντά θα έρθει η μία στην άλλη μόλις το παραμύθι τελειώσει και καταλάβουν πως όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους ένα μικρό βατραχάκι ή μία όμορφη πριγκίπισσα και πως η αγάπη φτιάχνει κόσμους που χωράνε παντού. Ακόμα και στο μικρό τους διαμέρισμα.

Η 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ' δραστηριοποιείται στην παραστάσεων που αφορούν το παιδί και το παιδί μέσα μας. Επιθυμία της 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ' είναι η δημιουργία μιας θεατρικής εμπειρίας, που σέβεται όχι μόνο τη νοημοσύνη και την ευαισθησία του παιδιού, θεωρώντας το 'εν δυνάμει ενήλικα', αλλά και την προσωπική αισθητική και το χιούμορ του ενήλικα. Η 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ' αναζητά μύθους ανά τον κόσμο οι οποίοι να έχουν την βάση τους σε αντίστοιχους Ελληνικούς, επιθυμώντας να συμβάλλει στη διαπολιτισμική επαφή των λαών. Η 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ' εδρεύει στην Αθήνα και παρουσιάζει τις παραστάσεις της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συντελεστές

Διασκευή Κειμένου : Μαργαρίτα Κυραγιάννη
Σκηνοθεσία : Αιμίλιος Αλεξανδρής
Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων : Βάλια Παπακωνσταντίνου
Κατασκευή κοστουμιών : Βάλια Παπακωνσταντίνου & Bahaldoin Kachach
Μετάφραση κειμένου στα Αγγλικά : Ελένη Καζαντζίδου&Μιχάλης Κουλουρίδης
Σχεδιασμός φωτισμού & Φωτογραφία : Παύλος Μαυρίδης
Εκπαίδευση στα Αγγλικά : Ελένη Καζαντζίδου
Οργάνωση παραγωγής : Θηρεσία Θεοδώρου
Διεύθυνση παραγωγής & Επικοινωνία : Αγγελική Φράγκου
Γραφιστικά : Σπυριδούλα Αρταβάνη
Παραγωγή : 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ'

Παίζουν

Νίνα Αδαμοπούλου
Βάλια Παπακωνσταντίνου